Doorgaan naar hoofdcontent

Heermoes


Heermoes (horsetail Grass) is rijk aan kiezelzuur (siliciumzuur), kalium, natrium, mangaan en bioflavono├»den.
Latijnse naam: Equisetum arvense
Andere namen: Paardenstaart, kattenstaart, rattensteert, vossenstaart, field horsetail
Ondersteunende werking van heermoes bij volgende aandoeningen:
  • Artrose: heermoes herstelt, versterkt en versoepelt het skelet, kraakbeen, pezen en gewrichtsbanden. Verhoogt de weerstand van bindweefsels tegen ontstekingen, remt het verouderingsproces in de elastische weefsels en bevordert wondgenezing, remineralisatie en aanbrengen van mineralen voor de bindweefsels. Heermoes werkt hierdoor ondersteunend bij artrose.
  • Haaruitval: heermoes herstelt, versterkt en versoepelt de huid, haar en nagels, verhoogt de weerstand van bindweefsels tegen ontstekingen, remineralisatie en aanbrengen van mineralen voor de bindweefsels. Heermoes kan een bijdrage leveren bij afbrekende en scheurende nagels, splitsende haren, dun haar en haarverlies.
  • Peesontsteking (tendinitis): heermoes herstelt, versterkt en versoepelt het skelet, kraakbeen, pezen, gewrichtsbanden, huid, haar en nagels, verhoogt de weerstand van bindweefsels tegen ontstekingen, helpt elastische weefsels (longen, vaatwanden, ...) verstevigen en soepel houden, remt het verouderingsproces in de elastische weefsels en vermindert het risico op aderverkalking bij verhoogd cholesterol en anorexia, bevordert wondgenezing, remineralisatie en aanbrengen van mineralen voor de bindweefsels.
  • Tenniselleboog: heermoes herstelt, versterkt en versoepelt pezen en gewrichtsbanden. Heerpoes verhoogt de weerstand van bindweefsels tegen ontstekingen.

Dosering:
  • Heermoes extract: 3 x per dag, 3 x 300 mg.
Gebruikte delen:
  • De verse, steriele, groene zomerstengel zonder wortel; liefst geoogst in de vroege zomer als de heermoes nog zacht is.
Waarschuwingen:
  • Niet geven bij oedemen door hart- of nierlijden; tenzij op voorschrift.
  • Vermijd hoge doses en sterke aftreksels tijdens de zwangerschap.