Guldenroede

Guldenroede helpt bij ontstekingsziekten van de urinewegen, vooral blaasontsteking, stenen in de nieren of urinewegen, niergruis en het voorkomen van van stenen in nieren of urinewegen. Werkt ondersteunend bij bacteriƫle infecties van de urinewegen.
 Natura Sanat - Solidago virg herb / guldenroede tinctuur - 50 ml
Vitaminstore

Latijnse naam: Solidago virgaurea
Andere namen: Echte guldenroede, heidens wondkruid, European goldenrod, golden rod
Toepassing bij klachten:
Inwendig gebruik:
Urinedrijvend, tonicum voor de nieren, spoelmiddel voor de urinewegen, helpt nierstenen voorkomen, samentrekkend, ontstekingsremmend, infectiewerend op de urinewegen, weefselherstellend op de nieren, krampwerend, vermindert de doordringbaarheid en verhoogt de weerstand van de bloedvatwanden waardoor minder doorsijpelen van vocht:
Urinezuurdrijvend, bloedzuiverend, ontgiftend:
Samentrekkend en ontstekingswerend op de slijmvliezen van de bovenste luchtwegen, vermindert de abnormale afscheiding van slijmvliezen, slijmoplossend:
Dosering:
Tinctuur: 3 x daags 15 tot 20 druppels in een kleine hoeveelheid water.

Gebruikte delen:
Meestal de verse, bloeiende toppen, soms de gehele plant; voorzichtig drogen bij lage temperatuur.
    Waarschuwingen:
    Bij gebruik van guldenroede-extracten dient men veel te drinken! Het extract is gecontra-indiceerd bij verminderd functioneren van nieren of hart. Gebruik tijdens de zwangerschap of borstvoeding wordt ontraden (niet onderzocht).
    Hoewel de literatuur geen bijwerkingen vermeldt, kan het hoge looistofgehalte van de guldenroede soms de slijmvliezen irriteren of obstipatie veroorzaken. Niet altijd werken hoge doseringen het beste! Te hoge doseringen kunnen bijtend werken op de slijmvliezen of zelfs de lever beschadigen.