Duivelsklauw

Duivelsklauw (devil's Claw) werkt ontstekingsremmend en pijnstillend. Er zijn sterkere plantaardige pijnstillers en ontstekingsremmers maar duivelsklauw geniet deze medicinale werking in conbinatie met de feiten dat oedemen worden tegen gegaan, het kraakbeen beschermd wordt en het ontkrampend werkt. Duivelsklauw wordt veel beter getolereerd door het lichaam dan synthetische pijnstillers. Duivelsklauw werkt echter niet bij elke soort pijn. Het werkt niet bij acute artritis, Periartritis ScapuloHumeralis(PSH), progressieve chronische polyartritis en radiculaire pijn.
Latijnse naam: Harpagophytum procumbens
Andere namen: Duivelsklit, wortel van de windhoek, bitterwortel van Namibië, devil's claw
Ondersteunende werking van duivelsklauw bij volgende aandoeningen:
  • Artrose: duivelsklauw werkt ontstekingsremmend, pijnstillend, beschermt het kraakbeen en vermindert zwellingen bij chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat. Helpt bij gewrichtsaandoeningen zoals artrose.
  • Ischias (heupjicht): duivelsklauw werkt ontstekingsremmend, pijnstillend, beschermt het kraakbeen en vermindert zwellingen bij chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat zoals bij ischias.
  • Jicht:
  • Peesontsteking (tendinitis): duivelsklauw werkt ontstekingsremmend, pijnstillend, beschermt het kraakbeen en vermindert zwellingen bij chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Dosering:
  • Duivelsklauw extract gestandaardiseerd op 14 tot 15 % harpagoside: 3 x per dag, tussen de 350 tot 700 mg per dag.
  • Preventief gebruik: 700 mg 's morgens.
Gebruikte delen:
  • De knolvormige bijwortels (bevatten 2 x meer iridoïden dan de hoofdwortel); ze moeten wel minstens 12 jaar oud zijn om geoogst te worden, pas dan bevatten ze voldoende harpagosiden. Na de oogst worden de wortels snel gehakt in kleine stukjes en gedroogd in de zon.
Waarschuwingen:
  • Mensen die gevoelig zijn aan duivelsklauw kunnen lichte maag-darmklachten als diarree, misselijkheid of indigestie optreden.