Aardappel

Groene, onrijpe aardappelen en spruitende aardappelen dienen vermeden te worden door hun gehalte aan toxische alkaloïden, deze zijn schadelijk voor slijmvliezen van maag en darmen en kunnen leiden tot koorts, verwardheid, verlaagde bloeddruk en te snel ademen. Drink daarom ook niet teveel aardappelsap.
 Salus - Aardappelsap - 200 ml
Vitaminstore


Latijnse naam: Solanum tuberosum
Andere namen: Patat, potato
Toepassing bij klachten:
Inwendig gebruik:
Sap van rauwe aardappelen:

Dosering:
3 x per dag een glas aardappelsap, voor de helft verdund met water.
Gebruikte delen:
Wortelknol.

Waarschuwingen:

Groene, onrijpe aardappelen en spruitende aardappelen dienen vermeden te worden door hun gehalte aan de toxische alkaloïden die schadelijk zijn voor de slijmvliezen van maag en darmen en die kunnen leiden tot koorts, verwardheid, bloeddrukval en te snel ademen. Drink daarom ook niet meer aardappelsap dan nodig.
Zeker zwangere vrouwen dienen groene, onrijpe aardappelen en spruitende aardappelen te vermijden, vanwege het feit dat ze ook mogelijk misvormingen veroorzaken bij de foetus.
Gekookte aardappelen (tenzij jonge aardappelen in de schil) en zeker verwerkte aardappelen (puree, gebakken, frieten,...) hebben een hoge glycemische index en passen niet in een afslankend dieet.