Gotu kola

Gotu cola (gotu kola) is een belangrijke geneeskrachtige plant in Zuid-Azië.
Latijnse naam: Centella asiatica
Andere namen: Hydrocotyle, Indische waternavel,  
Ondersteunende werking van gotu cola bij volgende aandoeningen:
  • Anuskloven: wondhelend, bevordert de vorming van nieuw bindweefsel, bevordert de vorming van nieuwe haarvaten bij de vorming van nieuw bindweefsel, werkt versterkend op het bindweefsel, herstelt elasticiteit, regelt keratinisatie, tonicum voor de huid: versterkt de huid en verhoogt de veerkracht, vermindert kwetsbaarheid van haarvaten, verbetert de veerkracht van aderen, ontstekingswerend op de huid. (Uitwendig gebruik).
  • Cellulite (sinaasappelhuid): gotu kola bevordert de vorming van nieuw bindweefsel, werkt versterkend op het bindweefsel, herstelt elasticiteit, regelt keratinisatie (normale verharding van de huid, de huid vormt een beschermlaag tegen de buitenwereld), tonicum voor de huid. Gotu kola versterkt de huid en verhoogt de veerkracht, vermindert kwetsbaarheid van haarvaten, verbetert de veerkracht van aderen, werkt ontstekingsremmend op de huid.
  • Doorligwonden: uitwendig gebruikt werkt gotu cola wondhelend, bevordert de vorming van nieuw bindweefsel, bevordert de vorming van nieuwe haarvaten bij de vorming van nieuw bindweefsel, werkt versterkend op het bindweefsel, herstelt elasticiteit, regelt keratinisatie. Gotu kola versterkt de huid en verhoogt de veerkracht, vermindert kwetsbaarheid van haarvaten, verbetert de veerkracht van aderen en remt ontstekingen op de huid.
  • Huidkloven: gotu kola herstelt de elasticiteit en regelt de keratinisatie (beschermlaag voor de huid) van de huid.
  • Spataderen: gotu kola helpt bij het verstevigen van omringende weefsels van de aders, houdt aders soepel en bevordert de bloedsomloop.
Gebruikte delen:
  • Het bovengrondse kruid bestaand uit stengels en bladeren.
Waarschuwingen:
  • In zeldzame gevallen kan zich allergie voordoen.