Framboos (ketonen)

In frambozen zitten ketonen, deze stof geeft de vrucht een typische aroma, je zal echter heel veel frambozen moeten eten om genoeg ketonen in uw lichaam te krijgen. 1 kilogram frambozen bevat maar 4 mg ketonen, daarom is in dit geval een supplement met ketonen aangewezen. Helaas bestaat er geen pilletje waarmee je zonder problemen kunt afvallen. Een extract van ketonen stimuleert wel het afvallen. Het werkt vooral goed wanneer je geregeld sport, aangezien het supplement stimulering van vet- en suikerverbranding verhoogt.
Innovitality - Raspberry Ketonen - 250 mg - 60 capsules
Vitaminstore

Latijnse naam: Rubus idaeus
Andere namen: Hennebezie, hinnebrame, hinnebes, kinnebas
Toepassing bij klachten:
Inwendig gebruik:
Het blad/de knoppen:
Versterkt, ontspant, harmoniseert en herstelt de baarmoeder:
  • Voorbereiding van de baarmoeder op de bevalling (enkel tijdens de laatste 3 maand van de zwangerschap): versterkt en ontspant de baarmoeder en spieren van de bekken; Voorkomt miskraam en premature contracties; Moeilijke bevalling, pijnlijke wee├źn; Herstel na bevalling.
Ketonen in framboos verbetert het metabolisme:
  • Ketonen stimuleren de vetverbranding en de suikerverbranding.
  • Vertraagt de opname van suikers.
  • Geeft een energiek gevoel.
  • Geeft minder zin in zoetigheid.
  • Is brandstof voor de hersenen.
  • Verbetert het metabolisme,.
Ketonen extract is een uitstekend middel bij mensen die moeilijk afvallen vanwege een vertraagd metabolisme of mensen die al een hele tijd blijven hangen op hetzelfde gewicht. Ketonen worden aangemaakt als men een koolhydraatarm dieet volgt en ons lichaam vet als energiebron gaat gebruiken inplaats van koolhydraten. Als men met een dieet start duurt het 3 tot 5 dagen vooraleer ons lichaam in ketose verkeert. Ketonen zouden de aanmaak van adiponectine stimuleren, een hormoon dat onze metabolisme helpt regelen. Een hoge adiponectinespiegel zorgt voor minder vetopslag.

Healthy Origins, Razberi-K, Raspberry Ketones, 300 mg, 180 Capsules
iHerb

Dosering:
Ketonen extract 2 x per dag 300 mg.

Gebruikte delen:
Het blad, voor of tijdens de bloei geplukt, in elk geval voor de vruchten rijp zijn.
De jonge knoppen; of de jonge scheuten.
De vrucht of framboos.
Waarschuwingen:
Niet geven tijdens de zwangerschap als er een voorgeschiedenis is van miskraam of vroeggeboorte (door de baarmoederstimulerende werking).
Tijdens de zwangerschap best voorbehouden voor de 3 laatste maanden en de bevalling zelf en geen al te hoge doses gebruiken.
Niet geven bij aandoeningen die hormoonafhankelijk zijn of bij een voorgeschiedenis daarvan: borstkanker, baarmoederkanker, baarmoederhalskanker, eierstokkanker, endometriose, baarmoederfibromen, trombose of embolie; tenzij op advies van een deskundige (hoewel er nog geen argumenten zijn om er dezelfde negatieve effecten aan toe te schrijven als aan de synthetische oestrogenen).