Doorgaan naar hoofdcontent

Astragalus

Van astragalus wordt de wortel gebruikt van een 4 tot 7 jaar oude plant. Astragalus bevat de inhoudsstof cycloastregenol waaruit een enkelvoudige molecule TA-65 geëxtraheerd kan worden. Echter bevat astragalus slechts sporen van cycloastregenol, er is ongeveer 4 ton astragaluspoeder nodig om 1 kg TA-65 concentraat te verkrijgen. TA-65 activeert het eiwit telomerase, dat in staat is om telomeren aan het uiteinde van de chromosomen te herstellen en zelfs terug te verlengen. Daardoor kunnen cellen langer leven en optimaal functioneren. Hierdoor remmen we veroudering af en kunnen we er zelfs terug jonger gaan uitzien en voelen. Supplementen met TA-65 zijn extreem duur. Astragalus lijkt het immuunsysteem te stimuleren en te verhogen en ontstekingen te verminderen.
Latijnse naam: Astragalus membranaceus
Andere namen: Vliezige hokjespeul

Mogelijk helpt astragalus bij:
  • Griep: astragalus verbetert de kwaliteit van het immuunsysteem, verhoogt de weerstand, werkt tegen virussen, is antibacterieel en ontstekingsremmend. Voorkomt en bestrijdt infecties zoals: verkoudheden, bronchitis, keelpijn/keelontsteking, griep, middenoorontsteking, virale infecties (herpes, simplex, coxsackie B2 en B3, parainfluenza type 1,...), chronische virale hepatitis, baarmoederhalsontsteking, hartspierontsteking, hersenweefselontsteking.
  • Hartkramp (angina pectoris): astragalus ondersteunt de hartfunctie, verhoogt de contractiekracht van de hartspier, verhoogt de output van het hart, is een natuurlijke bloedverdunner, werkt bloeddrukverlagend en bevordert de zuurstofvoorziening. Werkt ondersteunend bij hartzwakte en hartkramp (afname klachten).
  • Hartzwakte (hartfalen): astragalus ondersteunt de hartfunctie. Het verhoogt de contractiekracht van de hartspier. Daardoor wordt de output van het hart verbeterd. Verder is het een adaptogeen voor het hart. Dat houdt in dat het aanpassingsvermogen van het hart aan veranderende omgevingsfactoren wordt vergroot. Bovendien is het een natuurlijke bloedverdunner. Het werkt bloeddrukverlagend. Daarnaast kan het bloed meer zuurstof bevatten na het innemen van astragalus.
  • Immuunsysteem: astragalus verbetert de kwaliteit van het immuunsysteem, verhoogt de weerstand, antiviraal, antibacterieel, ontstekingsremmend. 
  • Middenoorontsteking: astragalus verbetert de kwaliteit van het immuunsysteem, verhoogt de weerstand, remt ontstekingen, werkt antiviraal en antibacterieel.
  • Veroudering: TA-65 activeert het eiwit telomerase, dat in staat is om telomeren aan het uiteinde van de chromosomen te herstellen en zelfs terug te verlengen. Daardoor kunnen cellen langer leven en optimaal functioneren. Hierdoor remmen we veroudering af en kunnen we er zelfs terug jonger gaan uitzien en voelen.

Dosering:
  • Astragalus extract: 4 x per dag tussen de 250 tot 500 mg.
Astragalus werkt ondersteunend bij hartproblemen en versterkt het immuunsysteem.

Waarschuwingen:
  • Niet gebruiken in de acute fase van een infectie, tenzij op voorschrift
  • Niet gebruiken bij acute huidaandoeningen met warmte en roodheid
  • Niet geven aan zwangere en zogende vrouwen (vanwege het ontbreken van studies).