Aloë vera

Aloë vera gel werkt verzachtend bij veel huidkwalen, het verbetert lokaal de bloedcirculatie. Aloë vera bevat 2 belangrijke inhoudsstoffen, gel en latex. Aloë-gel is de heldere, gelei-achtige substantie die wordt aangetroffen in het binnenste gedeelte van het blad. Aloë-latex komt van net onder de huid van de plant en is geel van kleur. Sommige aloë-producten worden gemaakt van het hele blad en bevatten zowel gel als latex.
Latijnse naam: Aloë vera
Ondersteunende werking van aloë vera bij volgende aandoeningen:
  • Jeuk: aloë vera werkt verzachtend en hydraterend (vochtinbrengend) en vermindert jeuk bij een droge, schrale, jeukende en/of schilferende huid.
  • Striemen: aloë vera werkt verzachtend en hydraterend (vochtinbrengend), bevorderd wondgenezing, bevordert de doorbloeding bij huidstriemen, littekens.
  • Zonnebrand: aloë vera werkt verzachtend en hydraterend (vochtinbrengend), bevorderd wondgenezing, ontstekingsremmend en verzacht de pijn bij zonnebrand.

Dosering:
  • Aanvankelijk van de aandoening van 50 tot 300 mg per dag. De aangeraden dagdosis niet langer dan 10 dagen gebruiken.
Gebruikte delen:
  • De bladeren.
    Waarschuwing:
    • Het laxerende effect kan leiden tot maagdarmkrampen. Op langer termijn verstoort het de elektrolytenhuishouding en kan ernstige klachten van hart en bloedvaten veroorzaken. Gebruik aloë vera niet inwendig tijdens de zwangerschap, bij borstvoeding, bij aambeien of nieraandoeningen. Bij het gebruik van hartmedicijnen moet eerst een deskundige geraadpleegd worden.