Sinusitis

Voedingssupplementen die ondersteunend werken bij ontstoken sinussen:
  • Antioxidanten een lage antioxidantenspiegel is een belangrijke factor bij het ontstaan van chronische sinusitis, suppletie met hoog gedoseerde antioxidanten kan helpen bij de behandeling van deze chronische ontsteking van neus en bijholten. Andere toepassingen van antioxidanten.
  • Hoog gedoseerde vitaminen/mineralen in een onderzoek is gebleken dat magnesium- , koper-  en zinkspiegels bij mensen met een chronische ontsteking van neus en bijholte veel lager ligt in vergelijking met gezonde mensen. Een hoog gedoseerde multi vitaminen/mineralen complex kan hierbij ondersteunend werken. Meer info over mineralen.
  • NAC (N-Acetyl-L-Cysteïne) wordt gegeven bij bronchitis, taaislijmziekte, astma, sinusitis en longontsteking. Het helpt om het slijm af te breken, waardoor het gemakkelijker kan worden opgehoest. Andere toepassingen van NAC.
  • OPC's (oligomere proanthocyanidines) is een bijzondere vorm van de bioflavonoïden. Speelt een rol in diverse orgaansystemen, zoals het immuunsysteem. OPC en vitamine C hebben een wederzijdse beschermende en stimulerende werking. De combinatie van deze ingrediënten biedt weerstandsverhoging tegen virussen en allergieën. Andere toepassingen van OPC.

Sinusitis (bijholte ontsteking), een ontsteking van de sinussen, is een veel voorkomende aandoening, met veranderlijke symptomen. Ze kan het gevolg zijn van een neusinfectie of een tandinfectie.
Soms ontsteken de slijmvliezen die de sinussen bekleden: dit noemen we sinusitis. Deze aandoening kan 1 sinus treffen, verschillende of alle sinussen samen. In het laatste geval spreken we van pansinusitis. Er zijn 2 vormen van sinusitis: acute of de chronische vorm.Xtra Antioxidants geven extra ondersteuning bij de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. Xtra Antioxidants bevat veel verschillende synergetische voedingsstoffen, zoals de vitaminen C en E, die helpen om cellen te beschermen tegen oxidatieve stress, en mineralen zoals selenium die deze functie eveneens ondersteunen. De combinatie van hoogwaardige plantenextracten die rijk zijn aan verbindingen, zoals polyfenolen en flavonoïden en onze gepatenteerde PhytoZyme®-basis, maakt Xtra Antioxidants tot een andere grote Lifeplus-combinatie van wetenschap en natuur! Ingrediënten

Zie ook:
Allergieën
Amandelontsteking
Astma
Bloedneus
Bronchitis
Emfyseem
Griep
Immuunsysteem
Infecties (ontstekingen)
Koorts
Laryngitis (ontsteking van het strottenhoofd)
Middenoorontsteking
Neuspoliepen