Sinusitis


Voedingssupplementen die ondersteunend werken bij ontstoken sinussen:
  • NAC (N-Acetyl-L-Cysteïne) wordt gegeven bij bronchitis, taaislijmziekte, astma, sinusitis en longontsteking. Het helpt om het slijm af te breken, waardoor het gemakkelijker kan worden opgehoest.
  • OPC (Oligomere Proantho Cyanidines) is een bijzondere vorm van de bioflavonoïden. Speelt een rol in diverse orgaansystemen, zoals het immuunsysteem. OPC en vitamine C hebben een wederzijdse beschermende en stimulerende werking. De combinatie van deze ingrediënten biedt weerstandsverhoging tegen virussen en allergieën.
Plantenextracten die ondersteunend werken bij ontstoken sinussen:
  • Canadese geelwortel het kruid heeft invloed op de slijmvliezen van het lichaam in zowel het ademhalingssysteem, het verteringsstelsel, de ogen en de urinewegen, evenals gezonde luchtwegen.
  • Echinacea verbetert de kwaliteit van de weerstand, voorkomt en behandeling van infecties aan de bovenste luchtwegen: verkoudheid, griep, neusverkoudheid, amandelontsteking, mondslijmvliesontsteking, tandvleesontsteking, strottenhoofdontsteking, middenoorontsteking, sinusitis, bronchitis, kinkhoest, chronische luchtwegeninfecties.
  • Kalmegh heeft weerstandsverhogende (immuunsysteem) werking, verlaagt koorts, heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Ideaal bij keelontsteking, verkoudheden, sinusitis.
  • Kattenklauw (Cat's claw) verhoogd de weerstand (helpt bij een verzwakt immuunsysteem), werkt antiviraal, antibacterieel, antigungaal (tegen virussen, bacteriën en schimmels). Een goed hulpmiddel bij keelontsteking, neusinfectie, oorontsteking, sinusitis en bronchitis.
  • Knoflook heeft een zeer brede antimicrobiële activiteit en is effectief tegen bacteriën, virussen, parasieten, gisten en schimmels waaronder Candida albicans. Helpt uitstekend bij parasitaire infecties van de luchtwegen zoals onder andere bij bronchitis, astma, verkoudheid, sinusitis, longontsteking en keelontsteking. Knoflook bevat de stof alliine, een belangrijk zwavelproduct voor ons lichaam. Omdat alliine zeer vluchtig is, gaat bij voedselbereiding helaas een groot deel van de gezonde kracht verloren. Goede knoflookpreparaten bevatten voornamelijk alliine.
  • Niaouli olie is een sterk anti-infectieus en ontsmettend middel, werkt tegen virussen en bacteriën en antiparasitair (parasieten), werkt ondersteunend bij chronische bronchitis en sinusitis.
  • Pelargonium verbetert de immuniteit, werkt antiviraal en matig antibacterieel, helpt slijmen oplossen, beschermt het slijmvlies van de luchtwegen. Pelargonium werkt ondersteunend bij sinusitis omdat het bepaalde stoffen activeert van het immuunsysteem.

Sinusitis (bijholte ontsteking), een ontsteking van de sinussen, is een veel voorkomende aandoening, met veranderlijke symptomen. Ze kan het gevolg zijn van een neusinfectie of een tandinfectie.
Soms ontsteken de slijmvliezen die de sinussen bekleden: dit noemen we sinusitis. Deze aandoening kan 1 sinus treffen, verschillende of alle sinussen samen. In het laatste geval spreken we van pansinusitis. Er zijn 2 vormen van sinusitis: acute of de chronische vorm.

Zie ook:
Allergieën
Amandelontsteking
Astma
Bloedneus
Bronchitis
Emfyseem
Griep
Immuunsysteem
Infecties (ontstekingen)
Koorts
Laryngitis (ontsteking van het strottenhoofd)
Middenoorontsteking
Neuspoliepen