Doorgaan naar hoofdcontent

Sinusitis

Voedingssupplementen die ondersteunend werken bij ontstoken sinussen:
  • Antioxidanten een lage antioxidantenspiegel is een belangrijke factor bij het ontstaan van chronische sinusitis, suppletie met hoog gedoseerde antioxidanten kan helpen bij de behandeling van deze chronische ontsteking van neus en bijholten.
  • Hoog gedoseerde vitaminen/mineralen hebben een gunstig effect op de stemming, reduceren stress, beschermen ons tegen sterfte als gevolg van een hart- of vaataandoening, versterken ons immuunsysteem en nog veel meer. Tekorten zijn soms sluimerend en worden niet altijd geassocieerd met bepaalde aandoeningen, lichamelijk ongemakken en psychische problemen. Het is een vaststaand feit dat de kwaliteit van onze voeding qua hygiëne uitstekend is maar voor onze gezondheid een onvoldoende scoort, omdat onze Westerse voeding marginale hoeveelheden nutriënten bevat. Hoe stelt u vast of een multi hoog gedoseerd is? Door op het etiket eerst te kijken naar de dosis vitamine B1 (thiamine). Dit geeft meestal een goede indicatie. Een dosering van 10 tot 25 mg vitamine B1 is de optimale dosis. Een multi met bijvoorbeeld 0 tot 5 mg vitamine B1 geeft slechts een geringe aanvulling.
  • NAC (N-Acetyl-L-Cysteïne) wordt gegeven bij bronchitis, taaislijmziekte, astma, sinusitis en longontsteking. Het helpt om het slijm af te breken, waardoor het gemakkelijker kan worden opgehoest.
  • OPC's (oligomere proanthocyanidines) is een bijzondere vorm van de bioflavonoïden. Speelt een rol in diverse orgaansystemen, zoals het immuunsysteem. OPC en vitamine C hebben een wederzijdse beschermende en stimulerende werking. De combinatie van deze ingrediënten biedt weerstandsverhoging tegen virussen en allergieën.

Sinusitis (bijholte ontsteking), een ontsteking van de sinussen, is een veel voorkomende aandoening, met veranderlijke symptomen. Ze kan het gevolg zijn van een neusinfectie of een tandinfectie.
Soms ontsteken de slijmvliezen die de sinussen bekleden: dit noemen we sinusitis. Deze aandoening kan 1 sinus treffen, verschillende of alle sinussen samen. In het laatste geval spreken we van pansinusitis. Er zijn 2 vormen van sinusitis: acute of de chronische vorm.

Zie ook:
Allergieën
Amandelontsteking
Astma
Bloedneus
Bronchitis
Emfyseem
Griep
Immuunsysteem
Infecties (ontstekingen)
Koorts
Laryngitis (ontsteking van het strottenhoofd)
Middenoorontsteking
Neuspoliepen