Salvestrolen

Salvestrolen zijn nutriënten (fytoalexinen) die vroeger volop in onze groenten en fruit voorkwamen, maar nu bijna niet meer voorkomen. Fytoalexinen zijn plantaardige afweerstoffen die de plant beschermen tegen schimmels, virussen, bacteriën, UV-licht en insecten. De plant maakt ze alleen in grotere hoeveelheden aan als dit noodzakelijk is. Aangezien gangbaar geteelde groenten en fruit worden bespoten met bestrijdingsmiddelen, hebben deze meestal een laag gehalte aan fytoalexinen. Dit is ongunstig voor de mens aangezien bepaalde fytoalexinen (salvestrolen genoemd) ons kunnen beschermen tegen kanker. Resveratrol is geen geschikte salvestrol en daarom niet in voedingssupplementen met salvestrolen kan worden toegepast. Gelukkig zijn inmiddels fytonutriënten (bioflavonoïden, carboxylzuren, stilbenen, stilbenoïden) in groenten, kruiden en fruit geïdentificeerd, die als gemeenschappelijke noemer hebben dat ze apoptose induceren in kankercellen na activering door CYP1B1.
Vitals - Salvestrol Shield - 60 capsules
Vitaminstore

Toepassingen:
  • Salvestrolen werken celbeschermend en ondersteunt het natuurlijke afweersysteem van de cellen, ter bescherming en behoud van gezonde cellen en weefsels.
  • Verhogen de weerstand van het organisme, ondersteunen en activeren het afweersysteem, ter aanvulling van antioxidanten.
  • Helpen bij de verlaging van het cholesterol gehalte.
  • Hebben een gunstige invloed op de gezondheid, voor behoud van gezondheid en een gezond leven, versterkt de levenskracht.
  • Preventief gebruik tegen kanker, aanvullende behandeling bij kanker.
Dosering:
Preventie kanker: 350 salvestrolpunten per dag. Aanvullende behandeling kanker: ≥ 2x 2000 salvestrolpunten per dag (er zijn geen toxische effecten gezien bij doses tot 80.000 salvestrolpunten). Preventie kankerrecidivering:≥ 2000 salvestrolpunten per dag. Obesitas: dosis 50% verhogen. Spreid de inname van salvestrolen zoveel mogelijk over de dag voor een gelijkmatige bloedspiegel. Gebruik salvestrolen altijd in combinatie met een multi en de synergisten biotine, niacine, vitamine C, magnesium, ijzer (indien ijzertekort) en selenium.

Waarschuwing:
Salvestrolen zijn veilig, er zijn geen negatieve efeecten waargenomen bij gebruiken van salvestrolen, ook niet bij hoge doseringen.

Werking:
Salvestrolen zijn specifieke fytonutriënten (fytoalexinen) die vroeger volop in onze groenten en fruit voorkwamen, maar nu alleen nog in relevante hoeveelheden aanwezig zijn in biologische groenten en fruit. Fytoalexinen zijn plantaardige afweerstoffen die de plant beschermen tegen schimmels, virussen, bacteriën, UV-licht en insecten. De plant maakt ze alleen in grotere hoeveelheden aan als dit noodzakelijk is. Aangezien gangbaar geteelde groenten en fruit worden bespoten met fungiciden en andere bestrijdingsmiddelen, hebben deze meestal een laag gehalte aan fytoalexinen. Dit is ongunstig voor de mens aangezien bepaalde fytoalexinen (salvestrolen genoemd) ons beschermen tegen kanker. Salvestrolen worden na opname in tumorcellen omgezet in een toxische stof waardoor de tumorcellen vernietigd worden (via apoptose). Het enzym dat hiervoor nodig is (het cytochroom P450-enzym CYP1B1) is alleen actief in (pre)cancereuze cellen (alle typen kanker). Salvestrolen hebben derhalve een tumorselectieve activiteit en laten gezonde lichaamscellen ongemoeid. Bovendien zijn salvestrolen niet toxisch, ook niet in hoge doseringen, en kunnen ze naast alle reguliere kankerbehandelingen worden ingezet. De hoeveelheid salvestrolen in voeding of supplementen wordt uitgedrukt in punten. De schaal van het puntensysteem is gebaseerd op een berekening van de hoeveelheid salvestrolen die in een historisch dieet van meer dan 100 jaar geleden voorkwamen. Die hoeveelheid is gelijkgesteld aan 100 punten. Door allerlei vernieuwingen in de landbouw en voedingsindustrie is het sindsdien hard bergafwaarts gegaan met de salvestrolen in onze voeding. Salvestrolen zijn geen homogene groep van chemische structuren; hun biologische activiteit wordt bepaald aan de hand van de manier waarop ze reageren met het CYP1B1 enzym om metabolieten te produceren van verschillende sterkte. Daarnaast zijn salvestrolen niet alleen verschillend qua potentie maar onderzoek heeft ook aangetoond dat de combinatie van verschillende salvestrolen synergetisch kunnen werken. Van resveratrol (een natuurlijke fyto-oestrogeen die onder meer voorkomt in druiven en rode wijn, pinda’s, bessen, pruimen, sommige pijnbomen en in de schil van tomaten) is als eerste ontdekt dat het substraat is voor CYP1B1 en in tumorcellen wordt omgezet in het giftige piceatannol. De naam salvestrol is gebaseerd op deze ontdekking (salve betekent redden en strol is afgeleid van resveratrol). Uit nader onderzoek is echter gebleken dat resveratrol geen geschikte salvestrol is (geen goede dosis-respons curve) en daarom niet in voedingssupplementen met salvestrolen kan worden toegepast. Gelukkig zijn inmiddels meer dan twintig fytonutriënten (bioflavonoïden, carboxylzuren, stilbenen, stilbenoïden) in groenten, kruiden en fruit geïdentificeerd, die als gemeenschappelijke noemer hebben dat ze apoptose induceren in kankercellen na activering door CYP1B1.