L-ornithine

Onder verschillende omstandigheden kan de biosynthese van L-ornithine onvoldoende zijn om in de behoefte te voorzien, in dergelijke gevallen komt suppletie met ornithine de gezondheid ten goede.
Ondersteunende werking van L-ornithine bij de volgende aandoeningen:
Dosering:
  • Een intensieve kuur bestaat uit dagelijks 2 doses van zo’n 1000-3000 mg L-arginine, aangevuld met L-ornithine (circa 20-25% van de hoeveelheid L-arginine). Het verdient de voorkeur deze aminozuren in te nemen met water.
  • De eerste dosis kort voor een periode van intensieve inspanning en als die er niet zal zijn, een half uur voor een maaltijd. De andere dosis wordt vlak voor het slapen gaan ingenomen, omdat de eerste fase van de slaap gekenmerkt wordt door een hoge vrijgifte van groeihormoon. Na 6 weken gebruik wordt een rustperiode van dezelfde lengte aangeraden, voordat eventueel weer een nieuwe kuur wordt gestart.
Synergisme (versterkt de werking van L-ornithine):
De synthese van groeihormoon wordt verder nog gestimuleerd door lichaamsbeweging (aeroob) en vasten, en wordt geremd door insuline. Het vermijden van suiker is daarom aan te raden.
  • Om een optimale voorziening van synergistische nutriĆ«nten te waarborgen, raden wij naast L-Arginine en L-Ornithine een basissuppletie van een goede multi-vitaminen en vitamine C aan.
Waarschuwing:
  • Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Het gebruik van L-arnginine en L-ornithine bij nog niet volgroeide personen wordt afgeraden. Andere contra-indicaties zijn: schizofrenie en psychosen.
  • Eventuele sluimerende Herpes-infecties, kunnen door het gebruik van L-arginine en L-ornithine weer gaan opspelen. Verder kan er een (reversibele) verdikking en verruwing van de huid optreden. In die gevallen moet met het gebruik van deze aminozuren worden gestopt.
  • Interacties met reguliere of natuurgeneesmiddelen zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.